Haptotherapie
Haptotherapie aan de Vliet

"Stilstaan bij

waar je aan voorbij gaat,

beweging brengen

waarin je vastloopt"

Haptotherapie

Stilstaan bij waar je aan voorbij gaat, beweging brengen waarin je vastloopt


Haptotherapie is de therapeutische toepassing van haptonomie. Het houdt zich bezig met het voelend vermogen van mensen. De tastzin is het zintuig dat in het begin van ieders leven het belangrijkste zintuig is. Meestal wordt de tastzin in de loop van een mensenleven minder belangrijk gevonden. Zeker in de huidige tijd wordt het vermogen van de mens om te voelen ondergeschikt gemaakt aan het vermogen om te denken en te doen. Haptotherapie heeft tot doel dat je je voelend vermogen weer leert gebruiken.


Door middel van ervaringsoefeningen, gesprek en aanraking laat haptotherapie je ervaren hoe je in het leven staat en hoe je omgaat met jezelf en jouw omgeving. Luister je naar wat jouw lichaam je vertelt over je grenzen of ga je er steeds maar weer overheen? Durf je jezelf te laten zien aan een ander, of doe je je anders voor dan je bent uit angst voor afwijzing? Laat je je verdriet toe of onderdruk je het omdat je geleerd hebt 'sterk' te zijn?


Haptotherapie laat je je eigen patronen ervaren, zodat er ruimte ontstaat voor alternatieven. Het uiteindelijke doel van de haptotherapeutische begeleiding is dat je je (weer) positief kunt verbinden met jezelf en je omgeving.NIEUWS EN LINKS